‘4 De Vrijheid Festval’ afgelast

Aan de lange lijst berichten van activiteiten/evenementen die vanwege de coronacrisis niet doorgaan, is ook ‘4 De Vrijheid Festival’ toegevoegd. Begrijpelijk dat in deze omstandigheden op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) geen festival georganiseerd kan en mag worden. De werkgroep van Drimmelen Connect! gaat kijken om eventueel volgend jaar een festival te organiseren en dankt iedereen die in de voorbereiding zijn of haar steentje heeft bij gedragen.

Dinsdag 5 mei: ‘4 De Vrijheid’

Dinsdag 5 mei komt dichterbij, de dag waarop heel Nederland 75 jaar vrijheid viert. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft alle gemeenten opgeroepen om die dag in elke stad of dorp ontbijten of brunches te organiseren. In de 6 kernen van de gemeente Drimmelen wordt een brunch georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen/Vereniging van Senioren, in samenwerking met verschillende andere organisaties. De Bevrijdingsroute-wandeling vanuit elke kern sluit aan op de brunches en komt vervolgens uit bij het ‘4 De Vrijheid Festival’. Brunch, Bevrijdingsroute en festival vormen één geheel, maar zijn uiteraard ook afzonderlijk te bezoeken.

Feest.
Die middag organiseert Drimmelen Connect! het ‘4 De Vrijheid Festival’. Dat gaan we doen op een centraal punt in de gemeente: de loods van Rasenberg BV, hoek Wagenstraat/Wildestraat in Wagenberg. We gaan er een groot feest van maken: een festival met lokale zangeressen, zangers en muzikanten, met ondersteuning van een professionele band. Het repertoire staat helemaal in het teken van vrijheid. Susan en Mario (foto Tien Mureau) staan op het podium en Guido van Gils praat op 5 mei alle muzikale onderdelen aan elkaar.

Praktische zaken brunches.

Voor de brunches kunt u vanaf zaterdag 4 april entree-bordjes kopen (slechts € 3,- p.p.). Dat kan bij Marks Dagwinkel, Hooge Zwaluwe, Jumbo, Lage Zwaluwe, DA Relinde Fijnaut, Terheijden, De Cour,Terheijden, Bakkerij van Dongen, Wagenberg,
Emsi, Made en Dorpshuis, Drimmelen. De brunches starten op Bevrijdingsdag in alle dorpen om 11.30 uur. Made: Bernarduskerk, Lage Zwaluwe: Ons Belang, Terheijden: Zaal ‘De Abt’ Antonius Abtkerk, Wagenberg: Gummaruskerk, Drimmelen: Ons Dorpshuys en Hooge Zwaluwe: Restaurant Onze Kerk.

Praktische zaken Bevrijdingsroute.
Vanaf de brunche-locaties vertrekken om 12.45 uur bussen vanuit Lage Zwaluwe (via Hooge Zwaluwe) en Drimmelen naar resp. de Helkant en de Bernarduskerk in Made. Om 13.00 uur gaan de wandelaars op pad naar de festivallocatie in Wagenberg, hoek Wagenstraat / Wildestraat, ingang einde Wildestraat. De lopers uit Hooge en Lage Zwaluwe vertrekken vanaf de Helkant (in de bocht Kerkdijk/ Wagenbergse straat), vanaf de Bernarduskerk gaan de lopers uit Made en Drimmelen op pad, Terheijden vertrekt vanaf Antonius Abt en de inwoners van Wagenberg lopen de kortste route, zij sluiten aan bij de zandwinput.

Praktische zaken festival.
Om 14.30 uur opent presentator Guido van Gils het festival. Een groot aantal zangers, zangeressen, blazers en een professionele band zorgen voor een muzikaal gevoel van vrijheid: Babs Rasenberg, Susan Damen, Koen Schippers, Nilse van der Sanden, Mario en Sam en Merijn Knoop (allen zang), blazers Susan Steevens, Paul Taks, Ruud Taks en Wouter van Bekhoven en de Bevrijdingsband met Ilonka van Hooijdonk en Joep van Weert (zang), Bert van Uffelen (bas), Sebas Honing (slag), Johan Boere (drums) en Merijn Nelemans (toetsen). We ronden af om ongeveer 17.30 uur, aansluitend rijden de bussen weer terug naar de opstapplaatsen. Er is geen parkeermogelijkheid bij de loods. Kom je niet met de bus of lopend, kom dan met de fiets!

‘4 De Vrijheid’

Dinsdag 5 mei is het precies 75 jaar geleden dat heel Nederland bevrijd was. Dat gaat in alle gemeenten gevierd worden met tal van activiteiten. In onze gemeente wordt in elk per dorp (vanaf 11.30 uur) een lunch georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen/Vereniging van Senioren, in samenwerking met verschillende andere organisaties. Drimmelen Connect! (bekend van The Passion Drimmelen en Vluchtweg) organiseert aansluitend het ‘4 De Vrijheid Festival’. Wat dat precies inhoudt, vragen we aan Petra Kimmel (foto), voorzitter van Drimmelen-Connect!

Hoe ziet het programma er globaal uit?

Eerst zijn er dus de dorpslunches en aansluitend gaan we vanuit de 6 kernen lopend of met bussen naar de festival-locatie. We hebben gekozen voor een centraal punt in de gemeente: de loods van Rasenberg BV, hoek Wagenstraat / Wildestraat in Wagenberg. Er is geen parkeermogelijkheid bij de loods. Kom je niet met de bus of lopend, kom dan met de fiets. Verdere info over de dorpslunches, de looproutes en het vervoer volgt nog.

Kun je al een tipje van sluier oplichten over het festival?

Op de Dag van de Vrijheid organiseren we van 14.30 tot 17.30 uur een groots muzikaal vrijheidsfeest. Lokale zangers, zangeressen en muzikanten worden ondersteund door een professionele band. Het repertoire staat helemaal in het teken van ‘vrijheid’. Guido van Gils (foto) heeft zijn sporen verdiend als presentator van de Top 100 Made en praat die middag de muzikale onderdelen aan elkaar.

En de Vrijheidssong, hoe zit het daarmee?

Iedereen kan een vrijheidssong kiezen en insturen. Het gaat om een song/lied/nummer dat jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Hoeft dus niet over ‘vrijheid’ zelf te gaan. Mail jouw vrijheidssong naar info@drimmelen-connect.nl en tijdens het festival worden er een aantal gespeeld en gezongen.

Wie zijn er verder bij de festival-organisatie betrokken?

In willekeurige volgorde: Thecla en Theo den Exter, Jolanda de Keizer, Maria en Anton Joosen, Ad van Oosterhout, Bernadette en Ad Koenraad, Hanneke van Hooydonk, Gerard de Jongh, Freek Reniers, Gerrit Reniers, Robin Rovers, Cees Verwater, Mariëlla Huijgens, Janwillem van der Vlies, Bert van Uffelen, Frouke Hoenders en Monique Dorigo en Jolanda van Bragt.

Wat gebeurt er nog meer in het kader van 75 jaar Vrijheid?

Zondag 29 maart kan iedereen in elke dorpskern van 13.30 tot 16.00 uur een canvasdoekje beschilderen of van een gedicht of collage te voorzien. De middag wordt omlijst met muziek en verhalenvertellers. Alle doekjes worden verzameld en zullen in de loods van Frans Rasenberg tentoongesteld worden tijdens het festival.

Samengevat?

Op 5 mei vieren we samen, jong en oud, 75 jaar bevrijding in de gemeente Drimmelen.

5 mei: ‘4 De Vrijheid Festival’

Op dinsdag 5 mei 2020 is het precies 75 jaren geleden dat heel Nederland bevrijd was. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft alle gemeenten opgeroepen om in het kader van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020 in elke stad of dorp ontbijten of lunches te organiseren. In de Gemeente Drimmelen wordt per dorp een lunch georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen/Vereniging van Senioren, in samenwerking met verschillende andere organisaties uit onze gemeente.

Feest.
Aansluitend op de lunches organiseert Drimmelen Connect! (bekend van The Passion Drimmelen en Vluchtweg) het ‘4 De Vrijheid Festival’. Dat gaan we doen op een centraal punt in de gemeente: de loods van Rasenberg BV, hoek Wagenstraat/Wildestraat in Wagenberg. We gaan er een groot feest van maken: een festival met lokale zangers, zangeressen en muzikanten, ondersteund door een professionele band. Het repertoire staat helemaal in het teken van vrijheid. Babs Rasenberg (foto Tien Mureau) is een van de zangeressen.

Vrijheidssong.
Dit is de eerste aankondiging van het ‘4 De Vrijheid Festival’, verdere info volgt uiteraard nog. Bijvoorbeeld over het vervoer (voor wie dat wil) vanuit de lunchlocaties naar de loods van Rasenberg. Wat al wel kan: een vrijheidssong kiezen en insturen. Het gaat om een song/lied/nummer dat jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft (hoeft dus niet over vrijheid zelf te gaan). Mail jouw vrijheidssong naar info@drimmelen-connect.nl en tijdens het festival worden er een aantal gespeeld en gezongen.

Vluchtweg 2017

Rabobank Clubkas Campagne

De Rabobank Clubkas Campagne was weer een groot succes. Stichting Drimmelen Connect heeft het mooie bedrag van 76,16 euro verdiend. Alle beetjes helpen om op 4 mei een prachtig evenement neer te zetten. Bedankt Rabobank!

Scholenproject – Elsenhof Wagenberg

Lees hier een beschrijving van wat groep 7/8 van de Elsenhof uit Wagenberg hebben gedaan met Vluchtweg.

Op de Elsenhof in groep 7/8  hebben we eerst gesproken over het begrip vluchtweg. Wat is dat? Vervolgens de posters besproken om aan dit begrip meer inhoud te geven. Hierna zijn we in kranten goede berichten gaan zoeken. Positieve berichten , waar je vrolijk van wordt. Dit viel nog niet mee. Op een mooi hartje opschrijven waar je persoonlijk vrolijk van wordt was een stuk makkelijker. De volgende les gingen we ons concentreren op de minder leuke berichten. Helaas staat de krant hier vol mee. Op de traan iets schrijven waar je verdrietig van werd konden ze heel goed. Tot slot kwam alles samen in het kringgesprek van vandaag. We hebben aan elkaar verteld waarom we voor de berichtjes gekozen hebben. Het verdriet een plaatsje geven en vertellen waarom het belangrijk is dit te delen konden ze heel goed. We werden er echt even stil van . Herdenken is belangrijk en het positieve bewaren en een plekje geven. Tot slot het verdriet laten rusten en doorgaan in het positieve met allemaal prachtige krantenberichten en persoonlijke hartjes. De kemphaan werd een vredesduif met een mooie boodschap. Steun en help elkaar en zorg dat we het samen fijn hebben.

Scholenproject – De Stuifhoek

De leerlingen van de Stuifhoek in Made zijn aan de slag gegaan met ons scholenproject. De uitwerkingen van die projecten kun je op via de volgende linkjes bekijken.

Goed gedaan allemaal!

Joey Welten (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=6qjfjuqt6qut

Ahmad Diab (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=92kjk42o9n4on

Malin van Iersel (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=ts2q2ls7t1l71

Ahmed Ali (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=z9ppp49pz44p4

Roos van Heeren (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=gjxsxcjggacga

Luna (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=111t1e1x1gexg

Mignon Goossens (groep 7): http://www.nieuwstool.nl/index.php?code=1xngxaa