Dinsdag 5 mei: ‘4 De Vrijheid’

Dinsdag 5 mei komt dichterbij, de dag waarop heel Nederland 75 jaar vrijheid viert. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft alle gemeenten opgeroepen om die dag in elke stad of dorp ontbijten of brunches te organiseren. In de 6 kernen van de gemeente Drimmelen wordt een brunch georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen/Vereniging van Senioren, in samenwerking met verschillende andere organisaties. De Bevrijdingsroute-wandeling vanuit elke kern sluit aan op de brunches en komt vervolgens uit bij het ‘4 De Vrijheid Festival’. Brunch, Bevrijdingsroute en festival vormen één geheel, maar zijn uiteraard ook afzonderlijk te bezoeken.

Feest.
Die middag organiseert Drimmelen Connect! het ‘4 De Vrijheid Festival’. Dat gaan we doen op een centraal punt in de gemeente: de loods van Rasenberg BV, hoek Wagenstraat/Wildestraat in Wagenberg. We gaan er een groot feest van maken: een festival met lokale zangeressen, zangers en muzikanten, met ondersteuning van een professionele band. Het repertoire staat helemaal in het teken van vrijheid. Susan en Mario (foto Tien Mureau) staan op het podium en Guido van Gils praat op 5 mei alle muzikale onderdelen aan elkaar.

Praktische zaken brunches.

Voor de brunches kunt u vanaf zaterdag 4 april entree-bordjes kopen (slechts € 3,- p.p.). Dat kan bij Marks Dagwinkel, Hooge Zwaluwe, Jumbo, Lage Zwaluwe, DA Relinde Fijnaut, Terheijden, De Cour,Terheijden, Bakkerij van Dongen, Wagenberg,
Emsi, Made en Dorpshuis, Drimmelen. De brunches starten op Bevrijdingsdag in alle dorpen om 11.30 uur. Made: Bernarduskerk, Lage Zwaluwe: Ons Belang, Terheijden: Zaal ‘De Abt’ Antonius Abtkerk, Wagenberg: Gummaruskerk, Drimmelen: Ons Dorpshuys en Hooge Zwaluwe: Restaurant Onze Kerk.

Praktische zaken Bevrijdingsroute.
Vanaf de brunche-locaties vertrekken om 12.45 uur bussen vanuit Lage Zwaluwe (via Hooge Zwaluwe) en Drimmelen naar resp. de Helkant en de Bernarduskerk in Made. Om 13.00 uur gaan de wandelaars op pad naar de festivallocatie in Wagenberg, hoek Wagenstraat / Wildestraat, ingang einde Wildestraat. De lopers uit Hooge en Lage Zwaluwe vertrekken vanaf de Helkant (in de bocht Kerkdijk/ Wagenbergse straat), vanaf de Bernarduskerk gaan de lopers uit Made en Drimmelen op pad, Terheijden vertrekt vanaf Antonius Abt en de inwoners van Wagenberg lopen de kortste route, zij sluiten aan bij de zandwinput.

Praktische zaken festival.
Om 14.30 uur opent presentator Guido van Gils het festival. Een groot aantal zangers, zangeressen, blazers en een professionele band zorgen voor een muzikaal gevoel van vrijheid: Babs Rasenberg, Susan Damen, Koen Schippers, Nilse van der Sanden, Mario en Sam en Merijn Knoop (allen zang), blazers Susan Steevens, Paul Taks, Ruud Taks en Wouter van Bekhoven en de Bevrijdingsband met Ilonka van Hooijdonk en Joep van Weert (zang), Bert van Uffelen (bas), Sebas Honing (slag), Johan Boere (drums) en Merijn Nelemans (toetsen). We ronden af om ongeveer 17.30 uur, aansluitend rijden de bussen weer terug naar de opstapplaatsen. Er is geen parkeermogelijkheid bij de loods. Kom je niet met de bus of lopend, kom dan met de fiets!