‘4 De Vrijheid’

Dinsdag 5 mei is het precies 75 jaar geleden dat heel Nederland bevrijd was. Dat gaat in alle gemeenten gevierd worden met tal van activiteiten. In onze gemeente wordt in elk per dorp (vanaf 11.30 uur) een lunch georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen/Vereniging van Senioren, in samenwerking met verschillende andere organisaties. Drimmelen Connect! (bekend van The Passion Drimmelen en Vluchtweg) organiseert aansluitend het ‘4 De Vrijheid Festival’. Wat dat precies inhoudt, vragen we aan Petra Kimmel (foto), voorzitter van Drimmelen-Connect!

Hoe ziet het programma er globaal uit?

Eerst zijn er dus de dorpslunches en aansluitend gaan we vanuit de 6 kernen lopend of met bussen naar de festival-locatie. We hebben gekozen voor een centraal punt in de gemeente: de loods van Rasenberg BV, hoek Wagenstraat / Wildestraat in Wagenberg. Er is geen parkeermogelijkheid bij de loods. Kom je niet met de bus of lopend, kom dan met de fiets. Verdere info over de dorpslunches, de looproutes en het vervoer volgt nog.

Kun je al een tipje van sluier oplichten over het festival?

Op de Dag van de Vrijheid organiseren we van 14.30 tot 17.30 uur een groots muzikaal vrijheidsfeest. Lokale zangers, zangeressen en muzikanten worden ondersteund door een professionele band. Het repertoire staat helemaal in het teken van ‘vrijheid’. Guido van Gils (foto) heeft zijn sporen verdiend als presentator van de Top 100 Made en praat die middag de muzikale onderdelen aan elkaar.

En de Vrijheidssong, hoe zit het daarmee?

Iedereen kan een vrijheidssong kiezen en insturen. Het gaat om een song/lied/nummer dat jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Hoeft dus niet over ‘vrijheid’ zelf te gaan. Mail jouw vrijheidssong naar info@drimmelen-connect.nl en tijdens het festival worden er een aantal gespeeld en gezongen.

Wie zijn er verder bij de festival-organisatie betrokken?

In willekeurige volgorde: Thecla en Theo den Exter, Jolanda de Keizer, Maria en Anton Joosen, Ad van Oosterhout, Bernadette en Ad Koenraad, Hanneke van Hooydonk, Gerard de Jongh, Freek Reniers, Gerrit Reniers, Robin Rovers, Cees Verwater, Mariëlla Huijgens, Janwillem van der Vlies, Bert van Uffelen, Frouke Hoenders en Monique Dorigo en Jolanda van Bragt.

Wat gebeurt er nog meer in het kader van 75 jaar Vrijheid?

Zondag 29 maart kan iedereen in elke dorpskern van 13.30 tot 16.00 uur een canvasdoekje beschilderen of van een gedicht of collage te voorzien. De middag wordt omlijst met muziek en verhalenvertellers. Alle doekjes worden verzameld en zullen in de loods van Frans Rasenberg tentoongesteld worden tijdens het festival.

Samengevat?

Op 5 mei vieren we samen, jong en oud, 75 jaar bevrijding in de gemeente Drimmelen.