5 mei: ‘4 De Vrijheid Festival’

Op dinsdag 5 mei 2020 is het precies 75 jaren geleden dat heel Nederland bevrijd was. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft alle gemeenten opgeroepen om in het kader van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020 in elke stad of dorp ontbijten of lunches te organiseren. In de Gemeente Drimmelen wordt per dorp een lunch georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen/Vereniging van Senioren, in samenwerking met verschillende andere organisaties uit onze gemeente.

Feest.
Aansluitend op de lunches organiseert Drimmelen Connect! (bekend van The Passion Drimmelen en Vluchtweg) het ‘4 De Vrijheid Festival’. Dat gaan we doen op een centraal punt in de gemeente: de loods van Rasenberg BV, hoek Wagenstraat/Wildestraat in Wagenberg. We gaan er een groot feest van maken: een festival met lokale zangers, zangeressen en muzikanten, ondersteund door een professionele band. Het repertoire staat helemaal in het teken van vrijheid. Babs Rasenberg (foto Tien Mureau) is een van de zangeressen.

Vrijheidssong.
Dit is de eerste aankondiging van het ‘4 De Vrijheid Festival’, verdere info volgt uiteraard nog. Bijvoorbeeld over het vervoer (voor wie dat wil) vanuit de lunchlocaties naar de loods van Rasenberg. Wat al wel kan: een vrijheidssong kiezen en insturen. Het gaat om een song/lied/nummer dat jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft (hoeft dus niet over vrijheid zelf te gaan). Mail jouw vrijheidssong naar info@drimmelen-connect.nl en tijdens het festival worden er een aantal gespeeld en gezongen.